Cél

A projektünk célja, hogy egy apró közösség (egy osztály, klub, vagy nagyobb baráti társaság) közösségi eseményeket tudjon létrehozni, megszervezni magának. Mivel egy új szoftver vagy alkalmazás használata sokszor ellenkezésbe vagy más nehézségekbe ütközik, ezért mindezt minél felhasználóbarátabban, egy már jól ismert alkalmazásba "beépítve" próbáltuk megvalósítani.

Megvalósítás

Elkészítettük a Jövőlátó botot, akivel a Facebook Messengeren veheti fel bárki a kapcsolatot. A bot "segítőkész" módon elmeséli mire képes, a felhasználó pedig egyszerű parancsszavak segítségével regisztrálhat eseményeket, jelentkezhet rájuk, vagy épp megtekintheti a résztvevőket.

Technológiák

Alapvetésként a Facebook Messengert használtuk, mint platform, ahol lehet üzenni a botunknak. A Chatfuel nevű alkalmazás segítségével hívtuk életre a botot. Innen egyes változókat Google sheetsbe mentettünk, itt tároljuk el az események és regisztrációk adatait. A táblázat és az alkalmazás közti kommunikációra a Google Sheets API-át Express.js és a Glitch.com segítségével használtuk. A botot bárki kipróbálhatja, ha rendelkezik Facebook, vagy Facebook Messenger felhasználóval.

Kapcsolatok