Cél

Manapság nagyon elterjedt dolog a játékfejlesztés (azon belül is inkább a Unity használata), ezért egyre több ember próbálja elsajátítani az ehhez szükséges tudást. Az interneten rettentően sok dokumentáció/video/fórum van ezzel kapcsolatban fent, mégsincs ezekből elkészítve egy egységes, lineáris tanmenet, amit a kezdők az alapoktól kezdve meg tudnak csinálni és a végén lesz fogalmuk a játékfejlesztés alapjairól bármiféle órákon keresztül tartó fölösleges körök megtétele nélkül. Ezt az űrt igyekszik betölteni a UGP, a Unity Guide Page.

Működése

Az oldal működése roppant egyszerű. Bárki tud regisztrálni, csak egy jelszó és egy felhasználónév kell, amivel már el is készült a fiók. Ezután be lehet lépni és el is lehet kezdeni a tanulás folyamatát, és el is menti az adott fiókhoz tartozó folyamatot, hogy a felhasználó hol tart. A demóban még csak 5 tananyag érhető el, de a végleges verzióban több, mint 20 darab lesz. Minden tananyag tartalmaz egy ellenőrzött videót, egy általam írt dokumentációt és egy ellenőrző kérdések részt, ahol a felhasználó tudja ellenőrizni az elsajátított tudását.

Login page Lesson page

Megvalósítás

Az oldalt HTML-ben csináltam és CSS-ben díszítettem ki. A kliens oldali programozás Javascriptben van megvalósítva, szerver oldalról pedig PHP-t használtam. A weboldalt online elérhető formában is megcsináltam Heroku segítségével, ami elérhető itt .Kapcsolatok